Cafés

Cafés

Reinders
Reinders is een lichtbruin café, waar je welkom bent voor een bedrijfsborrel of een feestje. Beroemd om zijn vrijdagmiddagborrel (vrijmibo) en de heerlijke vrijdagse en zaterdagse stapavonden. Een populair café in de gezelligste wijk van Den Bosch, de Uilenburg. Hier komen geen jonge pubers, maar eind 20′ en 30’ers. Vrijdagmiddag borrelen de plaatselijke werknemers van kantoren in de buurt er graag. Reinders is in het weekend een druk café, maar het is er altijd erg gezellig. Adres: Kruisstraat 29c.

’t Pantoffeltje
PantoffeltjeTaveer’ne ’t Pantoffeltje heeft een sfeervolle uitstraling waar je je als gast direct thuis voelt, zeker als 30’ of 40’er. Met het borreluur gezelligheid onder het genot van een drankje en hapje. En in de weekenden ’s avonds kan het er feestelijk aan toe gaan met de juiste muziek. Adres: Korte Putstraat 11.

 
 
 
 
Het Veulen
Tapperij het Veulen is een van de gezellige cafés in de Bossche Uilenburg. Iedere avond is er volk en in het weekend is het steevast gezellig druk. Je kunt in het Veulen genieten van maar liefst 8 bieren van de tap of een reeks bieren op fles. Een typisch fenomeen in dit café zijn de pelpinda’s die er gretig aftrek vinden. En de schillen? Die gooit men hier gewoon op de grond! Zoek je een leuk bruin café voor een drankje en een hapje, dan zit je goed in Tapperij het Veulen. Vooral ’s zomers of gewoon met lekker weer is het straatje waarin ’t Veulen zit erg gezellig. Iedereen staat er dan op straat met een drankje in de hand en dat geeft een fijne gezelligheid. Dit uitgaansgebiedje is bij Bed and Breakfast CubaCasa om de hoek. Je hebt er dus wel de geneugten van, maar niet de lasten. Adres: Korenbrugstraat 9a.

De Unie
Waar de buurman van op de hoek ’s morgens een goeie cappuccino drinkt met een Bossche bol. Men tussen de middag een heerlijke lunch verschaft en de middagborrel, rond de klok van vijf, altijd veel warmte en gezelligheid met zich meebrengt. Waar je in zomer én winter heerlijk op het grote en zonnigste terras van Den Bosch geniet van een hapje en een drankje. Terwijl de een nog een laatste neemt van de middagborrel en besluit om de daghap van de avondkaart ook maar te nemen, komt de eerste dartploeg al weer binnen en de fanatieke Oeteldonker met zijn instrument loopt richting de aanliggende zaal om zijn talenten te laten zien. Er zijn maandelijks diverse activiteiten, zoals salsa, 70’s- 80’s-avond of een mosselavond. Adres: Kardinaal van Rossumplein 15.

Roels
Bij Roels Eten & Drinken in de Korte Putstraat voel je je welkom. In de huislijke sfeer kun je terecht voor een goede kop koffie, een lichte of stevige lunch, een sfeervol diner met een verrassende kaart en een feestelijke borrel met hapas en tapas. Iedere donderdagavond is er live piano-entertainment en vrijdag- en zaterdagavond is het stappen bij Roels.
Adres: Korte Putstraat 6.DePalm

M’n Tante
Café m’n Tante ligt in de wat ons betreft leukste uitgaanswijk van Den Bosch, de Uilenburg. Het is natuurlijk het beste excuus om even naar de kroeg te gaan: “Ik ga even naar m’n Tante.” Ze schenken er de beste rosé van Nederland en café m’n Tante in Den Bosch heeft tientallen bieren op vat en fles met regelmatig speciaal seizoensbier op de tap. M’n Tante is niet voor niets al twee keer winnaar van de ‘Heinkeken tapknop’. Een bijzonder leuk café waar je de echte Bosschenaren treft. Adres: Korenbrugstraat 7a.

 
De Palm
De Palm is een populair café in ’s-Hertogenbosch. Met heerlijke muziek (jazz, soul, blues en funk) en meer dan vijftig soorten bier is het hier gezellig vertoeven. Zin om iets te eten? Op de kaart staan lekkere hapjes en gerechten voor een zéér betaalbare prijs. Adres: Hinthamerstraat 82.

’t Bonte Palet
Zelden zal een naam van een horecazaak zo toepasselijk zijn geweest als in dit kleinste café van de stad waar de inrichting bestaat uit een bonte mix van voorwerpen. Aan het plafond en aan de muren hangen en staan een doedelzak, minigitaar, krokodil met sigaar en een hobbelpaardje. Maar ook een opgezette vis, een schilderij van Jeroen Bosch en een scheepsmodel zijn gedeeltelijk te ontwaren in de rijstebrij van onzinnige attributen. We zouden bijna vergeten dat de sfeer ontzettend relaxed is en je een prima keuze aan bieren hebt. Gratis pinda’s en een markante mix van vaste bezoekers maken deze zaak nog meer geliefd voor de liefhebber van authentieke tenten. Adres: Hinthamerstraat 99.

Cordes
Een eigenzinnige plek waar creativiteit en warmte de basis zijn. Cordes onderscheidt zich van andere cafés door zijn sfeer, culturele karakter en huislijke gevoel.
Dit culturele café biedt een fijne plek om samen te komen, zaken te bespreken of een krantje te lezen. Een totaalcafé dat zich durft te onderscheiden op het gebied van muziek, kunst en eten. In de weekenden biedt het een leuke plek om op stap te gaan, onder andere door de unieke keus in dj’s. Je kunt er op goede muziek en een fijne avond rekenen. Adres: Parade 4.

 
Salsa-avonden in Café De Unie en in salsaclub CubaTen
Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er in Café De Unie (zie hierboven) een salsa-avond gehouden met Lady-dj Popchi. Het dansfestijn vangt altijd om 21.00 uur aan en de entree is gratis. Daarnaast biedt ’s-Hertogenbosch voor de liefhebbers van salsamuziek en -dans ook nog een actieve dansschool die met vaste regelmaat openbare dansavonden en presentaties organiseert. In Cuba ligt de oorsprong van de salsa, dus leer je bij CubaTen de originele, meest pure vorm van salsa. Maar er is ook volop aandacht voor andere latin-dansen. Houd het programma in de gaten; een bezoekje aan een van de dansavonden is de moeite waard. Het maandelijke salsafeest van CubaTen heeft op elke 4e zondag van de maand plaats in Brasserie de Gruyterfabriek. Adres: Veemarktkade 8.

Puur dansen in de Verkadefabriek
Er zijn niet zo bijster veel locaties in ’s-Hertogenbosch waar je even lekker uit je bol kunt gaan op een goed gevulde dansvloer. Met het genot voldoende ruimte te hebben om enkele verfijnde danspasjes ten tonele te brengen, op de opzwepende muziek van een breed scala aan goede dj’s, kun je tot in de late uurtjes in de Verkadefabriek terecht. Eén tot twee keer per maand word je dan meegenomen in de muziekwereld van de elektro, funk, disco, house, reggae, salsa, hiphop en R&B. Houd wel rekening met een laat aanvangstijdstip, want de deuren van de serre van de Verkadefabriek worden voor de ‘Pure Dansers’ pas om 23.59 uur geopend. Sluiting is om 03.30 uur, maar dan heb je toch enkele uren lekker de benen kunnen strekken en het hoofd leeg kunnen maken. Adres: Boschdijkstraat 45.