Over ons

Sinds 1994 bewoont eigenaar Josh Roosen het pand aan de Buitenhaven 4 in ’s-Hertogenbosch. In verschillende etappes heeft de B&B-eigenaar het pand in de loop van de jaren geheel gerestaureerd en in de huidige, sfeervolle staat gebracht.

Achtergronden van Josh
Na zijn studie Nederlands te hebben afgerond, gedoceerd te hebben aan de Hogeschool Midden Brabant en nagenoeg vijf jaar bij DSM in Limburg te hebben gewerkt als communicatiemanager, begon Josh zijn eigen communicatiebureau (Aerbo Bedrijfscommunicatie, 1989). Aanvankelijk opereerde hij vanuit Veldhoven (bij Eindhoven) waar hij toentertijd woonde. Vanaf 1994 hield hij kantoor in het souterrain van het pand aan de Buitenhaven 4. Josh Roosen CVBijna twintig jaar heeft Josh in het communicatievak gezeten. Hij heeft een bureau gehad en werkte voor klanten als DSM, NV Nederlandse Spoorwegen, Van Gansewinkel en retailconcern Macintosh. Sinds 2007 runt hij nu zijn bed and breakfast in Cubaanse stijl.

 
straatbeeld 1Daarnaast schildert, schrijft en musiceert Josh. Vrijwel alle schilderijen die je in CubaCasa ziet, zijn van zijn hand. Een aantal ervan is te koop. Josh schildert ook in opdracht. Als je belangstelling hebt, horen we dat graag!

Bevriende vrijwilligers in CubaCasa
Incidenteel nemen bevriende ‘hostesses’ de honneurs voor Josh waar in CubaCasa. Incidenteel zul je dan ook iemand anders aantreffen dan initiatiefnemer en eigenaar Josh, maar altijd word je met de hartelijkheid en warmte tegemoet getreden die tekenend zijn voor CubaCasa. Het is nergens warmer in Nederland dan in de Zuid-Amerikaanse B&B CubaCasa, zelfs hartje winter!


Nena

imageNena is een vriendin van Josh, heeft een hart van goud, is een buitengewoon goede gastvrouw, is lief en is nooit te beroerd om een paar stapjes extra te zetten. Zij zal het gasten altijd optimaal naar de zin maken. Nena werkt, net als Josh voorheen, in de communicatiebranche, waarin zij haar sporen heeft verdiend als o.a. accountmanager. Daarnaast heeft ze een buitengewoon scherp oog voor tekst en taal en verleent ze diensten op dat gebied als (freelance) tekstcorrector. Nena is ook in te schakelen als freelance project- of accountmanager. Belangstelling? Mail naar info@cubacasa.nl. Het werk in bed and breakfast CubaCasa is dus niet Nena’s hoofdactiviteit; ze doet het er zomaar bij, voor de lol, om te helpen. De toffe griet! En ze doet het nog verdraaid goed ook. Nena, dank voor al je lieve support!

Charlie

CharlieHet levende bewijs van de welbekende fox-eigenzinnigheid is Charlie, de foxterriër van Nena die ze regelmatig meeneemt naar CubaCasa. Charlie is vernoemd naar Charlie Parker, de legendarische jazz/bop-saxofonist uit de jaren veertig/vijftig van de vorige eeuw. Charlie is buitengewoon lief, maar ook ondeugend en onderzoekend. Hij doet niets liever dan spelen met andere honden. Binnen is-ie kalm en gedwee; buiten is-ie erger dan Iwan de Verschrikkelijke. Natuurlijk komt Charlie niet op de kamers van gasten en wordt de hele B&B buitengewoon goed schoongehouden. Als je als gast een eigen hond wilt meenemen naar CubaCasa, is die van harte welkom, als je tenminste in de zogenoemde ‘El Sótano’ verblijft. Die heeft namelijk een makkelijk te reinigen houten vloer. Meer weten? Kijk onder Informatie/Contact.

Jannie

De contacten met Jannie dateren uit eind jaren tachtig van de vorige eeuw, toen Josh bij DSM werkte en elke dag een uur heen en een uur terug moest rijden tussen Eindhoven en Geleen (woon-werk). Doordat dat zoveel tijd in beslag nam, had hij niet veel ruimte om iets aan het huishouden te doen. En toen Josh Jannie vroeg de helpende hand te bieden, was de basis gelegd voor een fijne en stevige samenwerking c.q. vriendschap. DSCF0002Ook toen Josh naar ’s-Hertogenbosch verhuisde en zijn communicatieactiviteiten vanuit die prachtige stad ging bestieren, verhuisde Jannie aanvankelijk mee. Zij is er een uit duizenden en eenmaal in de week staat zij Josh (weer) bij als ‘manager housekeeping’ en wordt daarbij regelmatig geflankeerd door Mandy en Nesta, die als jonge stagiaires eveneens hun beste beentjes voor zetten. En hoewel Jannie niet zo heel veel ouder is dan de bed and breakfast-ondernemer zelf, is zij toch voor hem, na het wegvallen van zijn eigen moedertje (✝), een soort ‘madre de casa’ geworden. Hij hoopt dat dat nog lang zo mag blijven!

Jef

HPIM0197Jef is een gouden vriend van de B&B-eigenaar. Jef is echt een alleskunner. Na de hts in Tilburg te hebben voltooid (hetzelfde instituut als waar Josh docent Nederlands en Communicatietechniek is geweest), heeft hij in Helmond een eigen bouwkundig bureau gerund. Later is hij zich gaan toeleggen op de visualisatie van bouwprojecten aan de hand van de tekeningen van architecten en stadsontwikkelaars. Jef werkt nu onder meer voor de gemeente ’s-Hertogenbosch en wordt ingeschakeld om stadsontwikkelingsplannen te visualiseren om de besluitvorming en discussie die daaromheen gevoerd worden, richting te geven.

Jef is een van Josh’ beste vrienden en een soort vliegende keep op wie hij nooit tevergeefs een vriendschappelijk beroep doet voor fotografie, het maken van bouwtekeningen, het verlenen van assistentie bij verbouwingen of klusjes in huis, en … het genoegzaam drinken van een lekker, fris biertje samen. Kortom: een ware kanjer. Een rijkelijk getalenteerde duizendpoot!

Sonja

SonjaZoals je onder het hoofdstuk Wellness kunt lezen, is het mogelijk bij je verblijf in B&B CubaCasa een heerlijk ontspannende of oppeppende massage te boeken: ontspannings-, sport-, voet- of zwangerschapsmassage. Deze worden verzorgd door Sonja. Zij is NGS gediplomeerd sportmasseur en ook is Sonja gecertificeerd voor o.a. klassieke massage, zwangerschapsmassage en voetmassage. We zijn erg blij dat Sonja – naast haar eigen praktijk – de massages in CubaCasa verzorgt!

Anderen

_MG_2999sVoor bepaalde activiteiten, festiviteiten, clinics en programma’s op maat kan bed and breakfast CubaCasa bogen op een uitgebreide kring aan kundige freelancers. Niet alleen op het gebied van de muziek beschikt Josh (door zijn jarenlange ervaring als saxofonist) over een uitgebreide kring aan kundige professionals, ook op het gebied van dans (met name salsa en tango), zumba, sport en entertainment weet bed & breakfast CubaCasa voor u altijd tot een geweldig programma te komen. DSC03853Neem even telefonisch of per e-mail contact met ons op en leg je specifieke wensen aan ons voor. Misschien hebben wij nog verrassende ideeën om je uitje tot een succes te maken, met programma-onderdelen als djembé, kleine muziekoptredens, op de situatie toegesneden entertainmentprogramma’s, dans en andere activiteiten. Interesse? Bel ons of maak gebruik van het contactformulier.