Theater | Muziek | Dans | Film

Theater | Muziek | Dans | Film

Podium Azijnfabriek & Jazzkapel
Jazzkapel_2Jazzkapel heeft onderdak gevonden in de Azijnfabriek en is niet meer weg te denken uit het jazzaanbod in ’s-Hertogenbosch en wijde omgeving. Met enthousiaste musici en zeer tevreden bezoekers, is een bezoek aan Jazzkapel meer dan de moeite waard. Volop redenen om maandelijks de concertagenda van Jazzkapel in de gaten te houden. Het presenteert de jazztop van Nederland en soms van daarbuiten en biedt prachtige concerten.
Als je van jazz houdt en ’s-Hertogenbosch aandoet, zoek dan eens de Youtubelinks op en kom zelf tot de conclusie dat je dit echt niet mag missen.

Jazzkapel_1Podium Azijnfabriek biedt een brede programmering waar voor meerdere leeftijdscategorieën iets te halen valt. Muziek is de rode draad in deze programmering. Van dj-avonden tot jazzconcerten, kamermuziek en pop. Ook andere activiteiten hebben een plek gevonden in de programmering. Theater, cabaret en comedy. Ook voor een aantal private activiteiten wordt een plaats ingeruimd.
Adres: Bethaniestraat 4.

Theater aan de Parade
28-03-2006 Theater Parade Den Bosch. Foto Ad van HasseltHet Theater aan de Parade is gelegen aan de voet van de Sint-Jan. Al vanaf 1934 stond op deze plaats aan de Parade een schouwburg waar de Sociëteit Casino was gevestigd. Door de hoge renoveringskosten heeft men besloten om een nieuw pand te realiseren naar ontwerp van architect Ben Kraaijenvanger. Het pand dat in bezit is van een eigen tuin werd in oktober 1976 officieel geopend, waarna het theater in 1994 de huidige naam heeft gekregen. Vele bekende professionele artiesten hebben in het Theater a/d Parade al op het podium gestaan. Het theater is niet alleen voorzien van een grote moderne zaal waar negenhonderd gasten kunnen plaatsnemen, maar ook van een evenementenzaal, diverse kleinere zalen en een filmzaal. In de cinemaclub kan men in een van de 184 rode stoelen plaatsnemen en naar een van de nieuwste films kijken. De cinemaclub bevindt zich beneden in het gebouw. Naast de nieuwste films heeft het theater de retroscoop, waar filmklassiekers de mensen bij elkaar brengen. Adres: Parade 23.

De Verkadefabriek
Verkadefabriek 1 Met de twee vlakkevloer-theaterzalen, diverse repetitieruimtes, drie filmzalen en de het ruim opgezette café-restaurant met terras, weten de Verkadefabriek theater, dans, cabaret, film, feesten (waaronder Puur dansen), festivals en eten en drinken samen te brengen. Door een uitgebreid programma en eigen parkeerterrein is het theater zeer toegankelijk voor een breed publiek. Zo vormt de Kinderkunstfabriek ook een onderdeel en is er dus voor jong en oud altijd iets te beleven.
verkadefabriek10Het cultureel centrum heeft niet alleen een breed programma op het gebied van zowel professioneel als amateurtheater, maar ook op het gebied van culturele films. Zowel van eigen bodem als uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië en Spanje. De Verkadefabriek staat in de belangstelling van jong tot oud.
Adres: Boschdijkstraat 45.

De Toonzaal
De toonzaal den boschMuziekcentrum De Toonzaal, een concertzaal die is gevestigd in de voormalige Bossche synagoge die tot ongeveer 1970 gebruikt werd door de Joodse gemeenschap, is een bijzondere ruimte waar geëxperimenteerd mag worden met muziek. De concertagenda wordt onder andere gevuld met klassieke muziek, hedendaagse muziek, wereldmuziek, jazz, lunchconcerten, strijkkwartetten en muziekuitvoeringen die van de uitstekende akoestiek gebruikmaken. Naast de prachtige akoestiek heeft de concertzaal een prachtig decor door onder andere de Arke en het vrouwenbalkon.
Elke donderdagavond ben je in De Toonzaal welkom in het Muziekcafé. De deuren gaan open om 20.30 uur en rond 21.30 volgt een live concert, met een accent op folk- en wereldmuziek. En op elke eerste woensdag van de maand verandert om 19.30 uur de foyer van De Toonzaal in een gezellig en sfeervol Argentijns tangocafé. Adres: Prins Bernhardstraat 4-6.

W2 Poppodium
Pand W2 PoppodiumW2 is hét poppodium van Den Bosch! W2 Poppodium verzorgt optredens van grote artiesten, festivals fabrIQ en FAQ en geeft aan kleinere (amateur)bands de ruimte om bekendheid te krijgen. De concertagenda van W2 geeft een brede keuze aan muziekstijlen.
Naast de bekende bands weet W2 Poppodium bands op het programma te zetten die later bekendheid krijgen bij het grote publiek. Voorgangers waren: Dog Eat Dog, Faith No More, Racoon, Ilse de Lange, Biohazard, dEUS en Beef.
Adres: Boschveldweg 473.