De kamers

Bed and breakfast CubaCasa behoort tot de allerbeste verblijfslocaties van ’s-Hertogenbosch. Met drie tweepersoonskamers en een vierpersoonskamer, bieden de kamers van B&B CubaCasa slaapplaats aan in totaal maar liefst tien gasten.

Drie tweepersoonskamers en een vierpersoonskamer
Het pand heeft vier B&B-kamers (‘habitaciones’). Alle even sfeervol, smaakvol en met liefde ingericht met oog voor detail. Alle kamers beschikken uiteraard over eigen douche en/of bad en toilet.

Habitación con Terraza: max. 2 gasten
Habitación Biblioteca: max. 2 gasten
Habitación Familiar: max. 4 gasten
Habitación Superior/Wellness: max. 2 gasten

De Bossche bed and breakfast biedt naast de typerend Zuid-Amerikaanse sfeer en latino knusheid, goede zakelijke faciliteiten, comfort en uitstekende voorzieningen. In de hele B&B is gratis wifi beschikbaar. Alle bedden worden gedekt met prachtig Chinees beddengoed en bij je bezoek liggen er badhanddoeken en badjassen klaar. Daarnaast is er op alle kamers een ijskastje/minibar aanwezig, wat vooral erg plezierig kan zijn bij een meerdaags verblijf. Het ontbijt wordt normaliter geserveerd in El Salón, maar gedurende de coronamaatregelen op de gastenkamers.

Habitación con Terraza

De Habitación con Terraza (Terraskamer, ± 20 m2) ligt aan de achterzijde van het pand. Deze sfeervolle kamer met een tweepersoonsbed van 140 x 200 cm biedt een minibar/koelkastje, koffie- en theefaciliteit en een heerlijk overdekt terras met heaters. Het is een buitengewoon romantische kamer, waar het heerlijk toeven is, met prachtige hoge, openslaande, nostalgisch-Cubaanse terrasdeuren. Als deze wagenwijd openstaan, vergroot dat niet alleen behoorlijk je terras, maar ook de kamer. Echt heerlijk! De Habitación con Terraza beschikt over een wastafel en een eigen, naastliggende badkamer met wc en douche. Klik op een foto om deze te vergroten. (Indien je vervolgens op de vergrote foto klikt, tref je linksonder in het venster een kruisje aan. Door dit aan te tippen, keer je terug naar deze webpagina.)
IMG_2288 IMG_1430 kopie IMG_0045 kopie IMG_0462 IMG_5642 panorama flat IMG_5647 panorama flat sepia IMG_0357 IMG_1466 IMG_2285

Habitación Biblioteca

De aan de voorzijde van het pand gelegen Habitación Biblioteca (Bibliotheekkamer, ± 20 m2) met een tweepersoonshemelbed van 140 x 200 cm biedt een minibar/koelkastje, koffie- en theefaciliteit en een prachtig uitzicht op de Wilhelminabrug, dé toegangsbrug tot de stad. Daar gaan dagelijks duizenden mensen overheen, wandelaars, fietsers en licht stadsverkeer. Je hebt zicht op de StadsDommel, waar – vooral ’s zomers – veel jachten liggen aangemeerd. Een heerlijke kamer, niet alleen om te slapen, maar ook om de dag door te brengen; lekker een krantje lezen of gewoon ontspannen van het uitzicht genieten. De kamer heeft de beschikking over een eigen, naastliggende badkamer met bad/douche (bad heeft een vrij hoge instap!), toilet en wastafel. Klik op een foto om deze te vergroten. (Indien je vervolgens op de vergrote foto klikt, tref je linksonder in het venster een kruisje aan. Door dit aan te tippen, keer je terug naar deze webpagina.)
Biblioteca_aug2015 IMG_2272 IMG_0375 panorama Buitenhaven vestigingswerken01 16  IMG_2254

Habitación Familiar

Deze verdieping (souterrain) van maar liefst bijna 80 m2 biedt twee tweepersoonsbedden van 160 x 200 cm en beschikt over een kitchenette en een eigen, naastliggende badkamer met toilet, douche en wastafel. De kamer ademt echt een warme Zuid-Amerikaanse sfeer, met veel hout en buitengewoon sfeervolle verlichting. De Habitación Familiar is de enige habitación waar maximaal één bed kan worden bijgeplaatst. De kitchenette voorziet in twee waskommen, een koelkastje, tweepits elektrische kookplaat, oventje/magnetron, Nespresso-apparaat en waterkoker. Uiteraard heb je de beschikking over borden, bestek, pannen, glazen, kopjes en schaaltjes. En mis je iets? Aarzel niet het ons te vragen!

Als je als gast een hond wilt meenemen naar CubaCasa, is die van harte welkom, tenminste als je in deze ‘Habitación Familiar’ verblijft. Die heeft namelijk een makkelijk te reinigen houten vloer. In verband met extra schoonmaak rekenen we een kleine toeslag op de prijs van de kamer. Zie Informatie/contact voor de voorwaarden. Klik op een foto om deze te vergroten. (Indien je vervolgens op de vergrote foto klikt, tref je linksonder in het venster een kruisje aan. Door dit aan te tippen, keer je terug naar deze webpagina.)

Habitación Superior

Deze verdieping – met een sfeervolle Portugese tegelvloer – beschikt over een bijzonder bed van maar liefst bijna 400 x 230 cm. Het is het enige bed in Nederland dat voor de helft uit een waterbed bestaat en voor de helft uit een gewone matras. De kamer beschikt over een open, luxe Marokkaans tadelakt bad c.q. douche, een semi-separate was-/toiletruimte, minibar/koelkast, Nespresso-koffie- en theefaciliteit, een haard en een fantastisch zonneterras. Op een van de entresols – onder de nok van het dak – is een heerlijke Finse sauna gerealiseerd (minimale gebruiksduur twee uur tegen luttele meerkosten) met aan de ‘overkant’ een heerlijke rustplek onder een romantische sterrenhemel en met grootbeeld tv . CharmeHotel | B&B CubaCasa is de enige verblijfsaccommodatie in de Bossche binnenstad die over een saunavoorziening beschikt. Maar wie zijn verblijf in de Habitación Superior/Wellness helemaal compleet wil maken, maakt natuurlijk gebruik van de professionele masseur van CubaCasa die indien gewenst op de kamer verschillende soorten massages kan verzorgen. Voor meer informatie verwijzen wij hier naar de button ‘wellness’ bovenaan de pagina in het hoofdmenu. Daar is onder meer te lezen dat naast gebruik van de sauna en/of onze massageservices, ook catering op de kamer tot de mogelijkheden behoort.

Let op: de kamer beschikt dus over een semi-separate was-/toiletgelegenheid en douchen geschiedt in het prachtige, maar open bad, dat vrij in de kamer staat. Afsluitbaar – bijvoorbeeld door middel van een douchegordijn – is deze sanitaire voorziening niet. Klik op een foto om deze te vergroten. (Indien je vervolgens op de vergrote foto klikt, tref je linksonder in het venster een kruisje aan. Door dit aan te tippen, keer je terug naar deze webpagina.)
IMG_9706 IMG_9732 IMG_6428 kopie Sauna IMG_9719 IMG_9714 IMG_9696 IMG_9688 IMG_9675 IMG_9672 IMG_9663 IMG_9657 IMG_9646 IMG_9635 IMG_9611 IMG_9605 IMG_9600 IMG_9590 IMG_9585 IMG_9579 IMG_9574 IMG_9569 IMG_9564 IMG_9555 Terrasdeuren_IMG_9394

El Salón

In El Salón wordt gewoonlijk het gezamenlijke ontbijt geserveerd, maar i.v.m. de coronamaatregelen wordt het ontbijt tijdelijk op de gastenkamers geserveerd. Zodra dat weer mogelijk is, kunnen gasten weer in El Salón genieten van het goede, uitgebreide ontbijt. Samen met andere gasten ontbijt je dan aan één lange tafel. Supergezellig! De gesprekken die daar gevoerd worden ademen de sfeer van het zonovergoten Cuba en verwarmen het hart. Je zult je nergens méér thuis voelen dan hier! Bij lekker weer en in speciale gevallen wordt het ontbijt ook wel op het overdekte terras (loggia) aangeboden. Heerlijk in het zonnetje! Het smaakvolle ontbijt bij B&B CubaCasa bestaat uit verschillende soorten brood/broodjes, ruim keuze uit kaas, vleeswaren en zoet beleg, een eitje, verse jus d’orange, fruit en natuurlijk heerlijke koffie, espresso of cappuccino en/of thee.

El Salón kan in combinatie met of separaat van de B&B-kamers worden geboekt. Niet alleen voor vergaderen of het voeren van zakelijk overleg (zie Vergaderfaciliteiten), maar ook voor bijvoorbeeld informele bijeenkomsten, recepties, brunches/lunches of een andere (bedrijfs)bijeenkomst. Waarbij wij indien gewenst zorgen voor catering, muziek, et cetera. Geïnteresseerd? Bel ons of maak gebruik van het contactformulier. Klik op een foto om deze te vergroten. (Indien je vervolgens op de vergrote foto klikt, tref je linksonder in het venster een kruisje aan. Door dit aan te tippen, keer je terug naar deze webpagina.)
IMG_2216-verbeterd-LOWresolution IMG_2239 IMG_2214

De tarieven

De prijzen bij B&B CubaCasa zijn afhankelijk van de kamer, het aantal gasten en de dag van de week. Het ontbijt is optioneel en is daarom niet opgenomen in de kamerprijzen. Onderstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting (€ 3,60 p.p.p.n.) en gelden t/m 31 december 2021.

Habitación con Terraza
zo t/m do € 110 | vr + za € 119,50. Voor feestdagen en brugdagen rondom feestdagen geldt een aangepast tarief. Informeer voor de zekerheid op 06-29594849. Zoals 1, 2, 3 en 4 april Goede Vrijdag en Pasen; en ook van 24 december 2021 tot 3 januari 2022 geldt het feestdagentarief van € 170 p.n. (Data 2022 volgen.)

Habitación Biblioteca
zo t/m do € 99,50 | vr + za € 109,50. Voor feestdagen en brugdagen rondom feestdagen geldt een aangepast tarief. Informeer voor de zekerheid op 06-29594849. Zoals 1, 2, 3 en 4 april Goede Vrijdag en Pasen; en ook van 24 december 2021 tot 3 januari 2022 geldt het feestdagentarief van € 150 p.n. (Data 2022 volgen.)

Habitación Familiar
1p zo t/m do €  135 | vr + za € 187,50
2p zo t/m do € 150 | vr + za € 250,-
3p zo t/m do € 187,50
4p zo t/m za € 250
Op vrijdag en zaterdag geldt dus minimaal de prijs van € 250,-. Voor feestdagen en brugdagen rondom feestdagen geldt een aangepast tarief. Informeer voor de zekerheid op 06-29594849. Zoals 1, 2, 3 en 4 april Goede Vrijdag en Pasen; en ook van 24 december 2021 tot 3 januari 2022 geldt het feestdagentarief van € 300 p.n. (Data 2022 volgen). Let op: er kunnen ook op andere landelijke feestdagen aangepaste tarieven van kracht zijn, zoals met carnaval.
Toeslag hond: € 12,50 per dag. Zie Informatie/contact voor de voorwaarden.
Noot: El Sótano is de enige kamer in CubaCasa waar maximaal één bed kan worden bijgeplaatst, à € 50 per dag.

Habitación Superior/Wellness
1p zo t/m do € 150 | vr + za € 195
2p zo t/m do € 175 | vr + za € 195
Op vrijdag en zaterdag geldt dus altijd de prijs van € 195. Voor feestdagen en brugdagen rondom feestdagen geldt een aangepast tarief. Informeer voor de zekerheid op 06-29594849. Zoals 1, 2, 3 en 4 april Goede Vrijdag en Pasen; en ook van 24 december 2020 tot 3 januari 2022 geldt het feestdagentarief van € 250 p.n. (Data 2022 volgen). Let op: er kunnen ook op andere landelijke feestdagen aangepaste tarieven van kracht zijn, zoals met carnaval.
Bij gebruik van de sauna (duur van minimaal twee uur), kosten: € 20 en € 10 voor elk volgend uur.

El Salón
Als gezegd kan El Salón in combinatie met, of separaat van, de B&B-kamers worden geboekt. Afhankelijk van het type bijeenkomst, de tijdsduur, het aantal gasten, al dan niet catering, muziek of ander vermaak, maken we graag een voorstel en offerte op maat. Bel ons of maak gebruik van het contactformulier.

Ontbijt
Het ontbijt bij B&B CubaCasa is optioneel (wel aanbevelenswaardig!): € 15 per persoon per dag.

Toeslag ‘Laat inchecken’
Voor extreem laat inchecken, d.w.z. na 22.30 uur, wordt door CubaCasa een toeslag berekend van € 15 per uur