Het pand

Wie de prachtig gerestaureerde gevel van het klassieke pand (bouwjaar 1894) aan de Buitenhaven 4 in ’s-Hertogenbosch bekijkt, kan haast niet geloven dat er achter deze Bossche muren zo’n ‘andere wereld’ schuilgaat; die van het warme Zuid-Amerika. In CubaCasa waan je je werkelijk in Cuba of in een ander Zuid-Amerikaans land. Niet alleen door het pand, de aankleding en de activiteiten die door de B&B worden georganiseerd, maar ook door de manier waarop de gastheer je je thuis laat voelen. Wie in bed and breakfast (B&B) CubaCasa verblijft, is er echt even uit!

Het compleet gerenoveerde grachtenpand ligt niet alleen schitterend aan het water waar het gezellig uitzicht biedt op (vooral ’s zomers) vele motor- en zeiljachten die aanleggen aan de steiger voor het huis. Het biedt ook naar stadse begrippen een uniek vergezicht van zo’n 250 meter tot aan het station. Vanuit de woning heb je bovendien vrij zicht op de Wilhelminabrug, dé toegangspoort tot de stad.

Gevel_recht(s)_IMG_9550Het pand, de stijl, architectuur en renovatie
Door de bouwstijl van het klassieke herenhuis, met een souterrain (80 m2) en een bel-etage (eveneens 80 m2), ondervindt men van voor-het-huis-door-lopende voorbijgangers op de eerste woonlaag totaal geen hinder. Bovendien wekken de bomen voor het huis, de treurwilgen langs de oever van de StadsDommel en de vele watervogels die de rivier rijk is, de indruk dat men zich in de natuur bevindt. En dat in het centrum van de stad. Uniek!

De inrichting
In bed and breakfast CubaCasa in het centrum van Den Bosch waan je je in het warme Zuid-Amerika van weleer. De kamers ademen de eenvoudige latino-sfeer en door het houten interieur en de authentieke Zuid-Amerikaanse bouw- en stijlelementen voel je je al snel thuis in deze Bossche B&B. De sfeer is ongedwongen, gemakkelijk en creatief.

de kusDe inrichting is niet alleen sfeervol, maar zeker ook stijlvol, een mix van klassiek en hedendaags. Met vele antieke meubels en accessoires. Helemaal in lijn met zowel Zuid-Amerika als Brabant, zijn de talloze Mariabeelden en andere katholieke ‘parafernalia’. Ook vind je door de hele B&B schilderijen, waarvan de meeste van de hand van B&B-eigenaar Josh zijn. Figuratief én abstract, in diverse technieken. Een aantal ervan is te koop. Als je belangstelling hebt, horen we dat graag!